Roadtrip 2015

Dag 17 – Route 66

I dag var sidste dag i Williams og turen i dag, gik hele vejen på Route 66 til Kingman. Williams har været et rigtigt godt bekendtskab og kan klart anbefales til et besøg hvis man er i nærheden.

IMG_1059 IMG_8867

Vores første stop på turen var “Seligman”. Seligman skulle være den by som har være inspirationen til “Kølerkildekøbing” som er byen fra “Biler”. Denne historie, markedsføres ret markant af byen selv, men hvad jeg kan læse mig frem til på nettet, er det ikke selve byen Seligman der er inspirationen, men nærmere den historien om da motorvejen (I-40) kom. Dalukkede de fleste butikker i Seligman (instruktøren til filmen havde fået fortalt den historie fra en barber fra Seligman).

IMG_1016 IMG_8784 IMG_2545

Selve byen i dag er ok sjov at se, men også en rigtig turist by. Vi kom heldigvis uden for sæson så der var ikke så mange mennesker, jeg talte med en ejer af en af de mange butikker, han sagde om sommeren var hver dag som et karneval. Han fortalte i øvrigt også at 95 % af dem der besøgte byen var fra europa og han mente ca 65 % var fra Frankrig.

Midt i byen stod der en grøn folkevognsrugbrød som ligner den fra Biler, den måtten man skrive en hilsen på, så det gjorde vi selvfølgelig også:

IMG_1022 IMG_8798 IMG_2551

Vi gik en god tur i byen og købte lidt ting og så var det videre.

På vejen så vi en del lange godstog. De havde et sted mellem 4 – 5 lokomotiver og Bedste talte antallet af vogne til omkring 100 styk, de fleste med to lag containere på hver. Rekorden var dog ca. 150 vogne.

IMG_8775

Efter en god køretur kom til vi “Grand Canyon Caverns”. På vej ind til indgangen måtte vi lige holde tilbage for et fly som brugte samme parkerings plads – så har man også prøvet det!!

Grand Canyon Caverns er placeret ca. 202 feet under jorden svarende til 21 etager ned i jorden. Heldigvis kom man der ned med elevator :o)

Bedste og Bedstefar blev op i den friske luft mens vi andre tog turen ned i dybet. Selve den underjordiske grotte er skabt af naturen og har dermed ikke været brugt til noget. Den korte historie om grotten er af en mand fandt dem ved et tilfælde da han skulle til et poker spil, da han undrede sig over hvad der var, nede i det hul hvor han søgte ly for dårligt vejr, tog han tilbage med sin bror. Hans bror firede ham ned med et reb og først troede de at der var guld, sølv og diamanter i grotten, det var der ikke og siden er den blevet brugt til turister.

IMG_8807

Vi fik en rundvisning på 45 minutter i grotten af en rigtig god guide. Han havde en meget humoristisk tilgang til rundvisningen, så det var bestemt ikke kedeligt. Han kunne også fortælle at grotten under Cuba krisen i 1962 blev gjort til beskyttelsesrum, så den dag i dag kan man tilmelde sig grotten som tilflugtssted, og der er vand og mad til 2.000 personer i 14 dage.

IMG_8813 IMG_8824 IMG_8825

Grotten indeholder også en “koncertsal” som ikke må bruges grundet brandmyndighederne og en hotel suite. Man kan altså overnatte nede i grotten og som guiden sagde, intet kan overleve nede i grotten i mere en 3 dage grundet dehydrering (så hvis man drikker vand kan man godt – men der er ikke noget naturligt vand i grotten) derfor er der ingen dyr – så man kan sove helt trygt nede i grotten. Når man overnatter har man adgang til hele grotten inkl. styring af lyset. Han sagde de sidste der var der nede havde spillet mini golf i hele grotten.

IMG_8836 IMG_8834

Da vi kom op af grotten var det tid til en Surburban frokost og lidt leg på det lokale legeplads også var det videre igen.

IMG_8840Næste stop var ved en forholdvis kendt butik kaldet “Hackleberry store”. Butikken har kort og godt en masse “Route 66” skrammel og en souvenir butik. Det var ok sjov at se men heler ikke mere end det. Det virkelige sjove her skete lige inden afgang :o)

IMG_8876 IMG_8858 IMG_8853Storm skulle lave lidt sjov med en stor kaktus hvor han ville lade som om han blev stukket i røven, men da han gjorde sig klar til sit “stunt” så bakkede han ind i kaktussen og der kom et ordentlig hyl fra Storm. Det gjorde vist rimeligt ondt og han gik som en dreng der havde skidt i bukserne over til bilen hvor både Bedste, Winnie og jeg prøvede at fjerne kaktus pigge fra Storms røv. Hvilket ikke var særligt nemt – senere på dagen fik vi det råd at man skal bruge gaffatape til at fjerne kaktus pigge med da der er en del små pigge der er svære at fjerne..

IMG_1070

Herefter kørte vi videre til vores hotel. Hotellet ser ud til at været rigtigt dejligt og internet ser ud til at virke godt :o)  Vi er i øvrigt blevet lovet at de har den bedste morgenmad i byen…

Da vi havde rimelig god tid, så tog vi en tur til Chloride som lægger cirka en halvtimes kørsel fra Kingman (så en hint om dette på “Rene Frederiksens” facebookside – ham med hjemmesiden renefrederiksen.dk som jeg har brugt rigtigt meget til denne tur). Da vi ankom til byen var den rimelig død, det var måske nok mest i weekenden der kom turister her. Men det var faktisk en ok hyggelig oplevelse vi fik talt med flere lokale (som selv henvendte sig) og vi fik set byens “spøgelses by”, legeplads og en kunstner have. Så selv om vi ikke var har længe var tiden ikke spildt.

IMG_8897 IMG_8899 IMG_8888 IMG_8903 IMG_8912Så gik turen retur til Kingman hvor vi spiste aftensmad på “Jack in a box” som levere noget ganske udemærket fast food. I øvrigt et par overraskelser på denne tur, Bedstefar spiser utrolig mange burgere også dem med massere af kød i og Villads er også begyndt at spise burgere med kød i, samtidigt med at han også spiser op – det er vi bestemt ikke forvent med.

IMG_8916Winnie og jeg fik en alene tur i en K Mart – men der blev kun købt “lidt” slik. Nu er vi på hotel værelset og skal snart i seng :o)

Sune

4 tanker om “Dag 17 – Route 66

 1. Trine

  Hej US
  Hvor er det bare lækkert at se alle de flottet billeder og alle de fede steder I har været.
  BTW – I kan sagtens få et Safeway member card. I skal bare gå i informationen og bede om et skema og udfylde det og vupti – så er I best member :O)

  Get your kicks on route 66 og husk at se Cars igen – I vil kunne genkende noget fra filmen.

  Knus
  Trine

  1. Sune Warberg Clausen Forfatter

   Hej Trine
   Vi er blevet medlemmer :o) – det var nemt som du skriver.

   Vi ses
   Sune

 2. Thomas Ramsgaard

  Hej I danske opdagelsesrejsende.

  Fredag eftermiddag i skrivende stund i DK. Vil ønske jer fortsat god tur og det glæder mig med tippet om gaffa-tape……jeg tager nemlig ALDRIG afsted uden det og så strips… haha.

  Glæder mig til flere opdateringer på mandag.

  God weekend / fortsat god tur.

  1. Sune Warberg Clausen Forfatter

   Hej Thomas
   Tak for din hilsen :o) Vi skal gøre hvad vi kan for en fortsat god tur..

   Sune

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *