Roadtrip 2015

Dag 25 – Universal Studios Hollywood

Så blev der vores sidste hele dag i USA og den var i Universal Studios Hollywood. Bedste og Bedstefar havde fravalgt parken så det var kun Winnie, drengene og mig der tog afsted.

Jeg havde på forhånd hørt meget godt om Universal Studios Hollywood før afrejsen, men havde også hørt at den ikke var for små børn. Så jeg var lidt spændt på om forlystelserne ville være for vilde for især Villads og Sylvester.

Vi stod forholdvis tidligt op og tog mod parken der åbnede klokken 9.00. Vi ville være der til åbningstid og også lidt før så vi undgik at skulle så en masse i kø ved indgangen. Parken lå kun 10 – 15 minutters kørsel fra vores hotel og vi kom nemt der hen (elsker de der GPSer :o)  Uden for parken er der en stor “by” (som Disney Village i Disneyland Paris) med massere af spisesteder og souvenir forretninger. Efter en kort gå tur igennem den kommer man til indgangen af parken.

IMG_9653 IMG_9657 IMG_9663

Der var heldigvis ikke den store kø og vi kom hurtigt ind i parken. Vi blev hurtigt enige om at der var bare med at få prøvet nogle ture da alle var superklar på det. Vi overvejede et kort øjeblik om vi skulle investere i “spring over køen billetter” som ville koste 225 dollar. Men da det viste sig der stort set ikke var noget kø så var der ingen grund til det.

Vi startede ud med forlystelsen der var lavet over “Grusomme mig”. Drengene er helt vilde med den film og dens figurer så det var en god start. Forlystelsen var en slags 3D film hvor rummet bevæger sig. Vi har tidligere prøvet den slags ture hvor det eneste man har fået ud af det er dårlig mave – men denne her var lavet super godt. Der var massere af action og god humor. En virkelig god start.

IMG_2756

Vi gik videre over til “Simpsons forlystelsen” – det var i princippet samme slags forlystelse men uden 3D briller. Men den fungerede også rigtigt godt og igen massere af action og god humor. Selv i køen var der tid til lidt Simpsons humor – til glæde for alle :o)

IMG_9675

IMG_2762 IMG_2763

Herefter gik turen ned til de vilde forlystelser. Den første var en vandrutchebane over Jurassic Park. En virkelig flot og lidt skræmmende forlystelse, især Storm fik et chok da en kæmpe Tyrannosaurus rex dukkede op lige foran os. Så lettere våde og lidt forskrækket gik vi videre til næste forlystelse.

Den næste forlystelse var lavet over filmen “The Mummy”. Det var en indendørs rutchebane hvor vognen kørte både forlæns og baglæns. Den var lige uhyggelig nok, så her er det måske en god ide med lidt større børn.

Den sidste af de vilde forlystelser var en lavet over filmen Transformers. Sylvester stod over her – jeg tror ikke han kunne klare flere uhyggelige ting (selvom han og Winnie tog en ekstra tur i Jurassic Park mens vi andre var i den). Transformers forlystelsen syntes jeg var den klart bedste. Man blev placeret i en vogn med 3D briller på og herefter var der ellers tale om en tur med meget højt tempo hvor man kørte rundt mellem tranformers der kæmpede med hinanden (og os). Alt hvad man så var på en masse forskellige stor skærme og krydret med rigtige rekvisitter. Det fungerede super overbevisende – det skal ses. Winnie fik heldigvis også en tur med Storm og Villads.

IMG_9672 IMG_9684 IMG_2768

Nu havde vi prøvet alle forlystelserne men vi manglede de mange shows der alle tog mellem 20 og 30 minutter. Der var en show med dyr der er trænet til at optræde i film, et show over hvordan Special Effekts bliver brugt i film til en 4D film med Shrek. Alle gode oplevelser. Det helt store show er det der er lavet over filmen WaterWorld. Det er ikke fordi selve historien i showet er specielt godt, men selve showet er godt. Kort fortalt er det en lang action scene der foregår i et kæmpemæssigt bassin. Her sker alt lige fra eksplotioner til flyvemaskiner der falder ned og vandscootere der jagter hinanden.Virkelig fedt. Vi havde placeret os på “du kan og vil blive våd” pladserne og Sylvester og Storm sad på anden rækker, så vi andre blev våde med de to blev gennemblødte – til deres store tilfredshed.

IMG_9708 IMG_9706 IMG_9710

Undervejs fik vi spist på Krusty Burger – dem der kender the Simpson kan måske forstå jeg val lidt nervøs over at skulle spise der, men alt i alt var det en udemærket burgerbar med lidt høje priser.

Vi fik også prøvet deres Studio Tour hvor man bliver kørt rundt i Universal’s rigtige studie område. Men der er nu ikke meget af se da alt bliver optaget inde i store firkantede bygninger. Vi blev også kørt igennem nogle forskellige kulisser, hvor dem der nok var mest interessante var gaden fra “Desperate Housewives” (især Winnie syntes det var sjovt at se. Herefter var der lidt små shows fx bygget og “Dødens Gab” – de fleste var lidt gamle og ikke specielt imponerende, dog med undtagelse af King Kong delen som var virkelig fed.

IMG_9733 IMG_9736 IMG_9719

Efter et par små ture til så var det tid til at komme hjem til Bedste og Bedstefar. Alt i alt vil jeg sige at Universal Studios Hollywood er alle (de mange) penge værd. Forlystelserne (selv om der ikke er så mange) er niveauer bedre end dem man ser i Disneyland Paris (og jeg er pænt glad for Disneyland Paris..).

IMG_9740 IMG_2793

Da vi kom hjem tog vi en tur i poolen og derefter var vi ude og spise aftensmad på en diner som hedder “Bob’s Big Boy”. Mens vi ventede på at komme ind kunne vi gå at se på masserede af flotte amerikaner biler som havde stævne på parkeringspladsen. Vi fik alle burgere hvilket må sides at være den helt rigtige aftensmad til den sidste aften i USA :o)

IMG_9751 IMG_9755 IMG_9759

Jeg sider nu her og klokken er ved at være midnat lokal tid (8.54 i DK) og skriver dette indlæg mens alle andre sover (og har gjort det noget tid). Det bliver det sidste indlæg i USA – det næste kommer jeg først til at skrive søndag aften når vi er tilbage i Danmark.

Det er meget mærkeligt at det er i morgen vi skal hjem. Vi har virkelig haft en skøn tur og det har været fantastisk at kunne være sammen med familien hele tiden i så lang tid (som Sylvester allerede konstaterede i uge 1). Og hvis nogen skulle være i tvivl gælder det selvfølgelig også svigerforældrene ;o)  Jeg kan ikke lade være med at tænke på hvor meget vi har oplevet og at jeg er glad for jeg har fået skrevet denne blog, så vi kan bruge den til at huske alt det der er sket. Jeg havde troet at også Winnie og Storm skulle have skrevet på bloggen, men det er faktisk end med jeg primært at skrevet på den når alle de andre var gået i seng. Jeg tror det primært skyldes vi ikke har haft super meget tid i overskud.

Vi har nu fået check’et in hos Lufthansa og parket det meste, så i morgen har vi nogle få timer til rådighed inden vi skal mod lufthaven (især Winnie og Bedste vil gerne være i meget god tid :o)  Så der er ikke meget USA tilbage – udover det som har sat sig på sidebene og som (desværre) kommer med hjem. Det må knokles af når vi kommer hjem…

Jeg kunne sagtens have blevet her lidt længere, men det bliver nu også dejligt at komme hjem til familie, venner og kollegaer :o)

Sune

IMG_9702

 

En tanke om “Dag 25 – Universal Studios Hollywood

  1. Mette Lund Grønbæk

    Takker for en rigtig god tur – det har været virkelig skønt og mega hyggeligt at være med på sidelinien! Go’ tour hjem!
    Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *